Банато: Работим усилено по уреждането на документите на Себастиан Вия

0
villabanato
-
-

Собственикът на Берое Ернан Банато вярва, че трансферът на Себастиан Вия е страхотна възможност за клуба.

„Себастиан работи усилено с отбора и новите си съотборници, според инструкциите на треньорския щаб, мислейки каква ще бъде 2024г. Той тренира с нас и е много добре“, коментира Банато в интервю за Infobae Colombia.

„Документите му се обработват. Сега имаме още два мача от първенството и един мач за Купата до края на 2023 година, а след това излизаме в пауза до 15 януари, когато започваме подготовка. Нашето първенство се подновява на 17 февруари“, добави собственикът на Берое.

„Очакваме той да се възползва от цялото това време, за да се подготви по възможно най-добрия начин. Очевидно е, че той ще се прибере в Колумбия, в своя дом по време на празниците, защото всички ще пътуват, но това не означава, че ще отиде в Колумбия, за да подпише с друг отбор“

„Вия има договор с нас за две години и половина, така че бъдете сигурни, че той няма да се върне в Колумбия, мога да гарантирам това“, увери Банато.

Собственикът на Берое потвърди, че Вия е подписал в клуба като свободен агент, след раздялата му с Бока Хуниорс.

Банато разкри юридически подробности, които подкрепят преминаването на Вия в Берое.

В разговора Банато подчерта, че трансферът на Вия е страхотна възможност за Берое предвид високия калибър на нападателя.

„Разговорите за преминаването на Вия под Аязмото започнаха в средата на септември и след преговори и преглед на документите от юридическия екип на клуба беше постигнато задоволително споразумение.“

Банато отбеляза, че са консултирани адвокати относно договорната ситуация на Вия с Бока Хуниорс и е установено, че всичко е наред, за да може 27-годишният нападател да подпише с Берое.

Банато изрази увереността си в качествата на Вия, подчертавайки всеотдайността и подготовката, които той има. Опитът и уменията на нападателя се разглеждат като значителен принос както на терена, така и извън него, в полза на Берое.

loading...