Българин е MVP в македонския баскетбол

0
chavdar kostov
-
-

Чавдар Костов беше определен от специализирания баскетболен македонски сайт basketball.mkжза най-полезен играч за редовния сезон в Македония. Българинът бе сред най-стабилните играчи на Работнички през сезона и заслужи признанието и с играта си, довела до първото място в редовния сезон за тима си.

Националът игра в 31 мача през този сезон, като пропусна единствено гостуването на Струмица. Той записа средно на двубой по 15.4 точки, 5.5 борби, 2.7 асистенции и 1.5 откраднати топки. Костов показа много точен мерник, завършвайки с 61.4% за две точки, 39.4 за три и 90.7 от линията за изпълнение на наказателни удари. Сайтът определя българина като един от най-добрите чужденци, играли в македонския шампионат.

„До голяма степен спечелването на титлата в Македония от Работнички зависи от формата на Костов. Марин Докузовски знае това, но и съперниците на отбора в плейфоите – също“, пишат още редакторите на македонската медия. Работнички среща в първия кръг на плейофите Куманово. Серията започва утре като се играе до три победи от пет мача.

loading...