България – Унгария остава на „Колежа“?

0
stadion hristo botev koleja
Снимка: facebook.com/pimktransport
-
-

Хаосът около провеждането на европейската квалификация между България и Унгария е пълен. Мачът е на 16 ноември, а все още няма пълна яснота къде ще се проведе срещата. Първоначално мачът трябваше да се играе на „Васил Левски“ в София, но по искане на БФС бе преместен на „Христо Ботев“ в Пловдив без публика.

Собственикът на фирмата строител на „Колежа“ – Илиян Филипов, заяви, че провеждането на мача на този стадион е опасно заради строителни дейности, предвидени в националната пауза, но сега прати писмо до БФС, в което съобщава, че провеждането на мача възможно.

Единствено остава Община Пловдив да разреши срещата да се играе на стадиона на Ботев Пловдив. По информация на dsport кметът на Пловдив Костадин Димитров е забранил провеждането на двубоя на „Колежа“, а адвокатът по спортно право Георги Градев обяви, че срещата няма да е в Града под тепетата.

Ето какво гласи писмото на Илиян Филипов до БФС:

„Във връзка с желанието на БФС да провежда футболни срещи на стадион „Христо Ботев“, гр. Пловдив, ДЗЗД „Колежа“, като главен изпълнител на обекта, част от който все още е в строеж, Ви съобщава, че е възможно да бъде създадена организация и предприети мерки по обезопасяване на строителната площадка и прилежащите й територии, с което да се създадат необходимите условия за провеждането на футболната среща между националните отбори на България и Унгария.

Преди обаче да бъдат предприети такива мерки, ДЗЗД „Колежа“ трябва да получи официално разпореждане от Възложителя на обекта – Община Пловдив“.

loading...