България трета по спечелени медали на Европейската купа по кикбокс

0
kiril iliev
-
-

Актив от общо 39 златни, 24 сребърни и 55 бронзови медали спечелиха родните бойци на Европейската купа по кикбокс, която се проведе в Загреб, (Хърватия) през уикенда.

Благодарение на всеки един от клубовете участници България се нареди на трета позиция в общото класиране по медали.
Първото място от държавите зае Унгария със 72 златни, 85 сребърни и 88 бронзови отличия, но с далеч по многоброен отбор от 262 състезатели, които участваха в 470 старта.Втори станаха домакините от Хърватия със спечелени 42 златни, 46 сребърни и 66 бронза. Техният отбор бе от 330 състезатели в 388 старта.България бе представена от 133 кикбоксьори в общо 260 старта.

Успоредно с Европейската купа се проведе и международен турнир „ZAGREB OPEN“ с категориите , които не участват в Европейската купа. От там България има още 17 златни, 15 сребърни и 24 бронзови медала. Спортист №1 на Благоевград за последните години – Кирил Илиев завоюва две титли в категория до 57 кг – лайт и киклайт.

Ето какво заявиха от централата на родната федерация:

„За пореден път доказваме, че сме една от най-силните страни в спорта кикбокс. Фактът, че бяхме два пъти по-малко от унгарците и почти три пъти по-малко от хърватите е красноречив за нашата успеваемост. Безспорно оказа влияние и липсата на достатъчно средства във федерацията, за да изпратим целия национален отбор, но ще го направим на Световните купи“.