България падна от Косово на финала в Бояна

0
balgaria zheni 2023

Националният отбор на България отстъпи на Косово с 0:1 във финала на турнира „International Women’s Cup“ 2023, на който е домакин БФС на базата в Бояна.

Селекционерът на българския отбор Силвия Радойска направи няколко промени в сравнение с полуфинала срещу Литва, като едната от тях беше връщането в стартовия състав на най-добрата българска футболистка за последните две години Симона Петкова.

Днес двата отбора изиграха доста равностоен мач с положения пред двете врати, но гол на косоварките в 15-ата минута определи и крайния победител. Ироничното е, че попадението дойде след атака на нашите момичета, но отбита топка беше изритана към крилото на гостенките Ерелета Мемети. Мемети, която е и капитанка на косоварките, пробяга цялата половина на нашия състав. На два пъти През второто полувреме България опита да пренесе играта в половината на противника и в големи периоди от мача това се получаваше. Лора Петрова, Александра Янева, както и Попадинова опитаха да създадат напрежение. До точен удар обаче не се стигна.защитници на България опитаха да я спрат, но това не стана и сама срещу вратарката откри резултата.

Двата отбора се срещнаха и на турнира в Анталия през февруари, когато отново Косово победи, но тогава с 2:1. Ерлета Мемети също вкара и тогава, но първото попадение. След това Ивана Найденова изравни, а пет минути преди края Косово стигна до успеха.

Стартов състав на България: Роксана Шахънска, Яница Иванова, Нора Димитрова, Мариела Недева, Жасмина Атанасова, Ивана Найденова, Лора Петрова, Николета Бойчева, Александра Янева, Евдокия Попадинова, Симона Петкова.