България може да изпусне талант №1 на Лудогорец! Канада опитва да го отмъкне

0
Снимка: ludogorets.com

Най-големият талант на Лудогорец – Доминик Янков, може да стане национал на Канада. Със силното си представяне от началото на сезона 20-годишният плейейкър е попаднал в плановете на селекционера на „кленовите листа“ Джон Хердман. Както е известно, Янков е роден в Торонто и именно там започва с футбола в школата Пауър. От 2013 до 2016 г. е част от академията на английския Съндърланд, преди да бъде привлечен в Лдоогорец.

Канада, където имат звезда като Алфонсо Дейвис от Байерн Мюнхен, има да играе мачове от световните квалификации с Бермуда (8 октомври) и Каймановите острови (11 октомври). Преди пандемията Доминик Янков получи повиквателна от Канада да играе за националния отбор на страната до 23 г. на Олимпиадата в Токио. Тя обаче бе отложена с една година -за лятото на 2021 година.

Халфът на Лудогорец, който в дербито с ЦСКА-София (2:2) даде две асистенции, минава през всички национални гарнитури на България – U17, U19 и U21, въпреки че през това време на няколко пъти получава повиквателни и от Канада.

В момента талантливият играч е пред дилема, като не крие, че ще избере тази мъжка формация, която първа му изпрати повиквателна.

За ФИФА не важат мачовете за младежките и юношеските национали отбори. Това означава, че ако той бъде повикан в Канада, няма да има никакви препятствия да представлява родната си страна.

loading...