Балъков има да си връща много на Любо Пенев

0
Снимка: ЦСКА 1948

Две големи фигури от историята на българския футбол ще премерят сили от скамейката днес – Любослав Пенев и Красимир Балъков. Гениалният плеймейкър на Етър, Спортинг и Щутгарт все още има много да си връща на Ел Голеадор. Това се отнася както за годините, в които двамата бяха футболиста, така и в качеството им на треньори. На терена те са мерили сили само като играчи на Етър и ЦСКА. В четирите мача между тях има три равенства и една победа за Любо Пенев. Все пак в края на 80-те тези три ремита могат да се броят за успех за „болярите“, които значително отстъпваха по класа на онзи златен отбор на ЦСКА, част от който беше Любо Пенев. Но фактът е, че победа за тях няма.

Като треньори двамата имат 7 сблъсъка. Любо е излизал срещу Бала с тимовете на Царско село, ЦСКА-София и Литекс. Някогашният халф пък е правил опит да му се противопостави с ЦСКА 1948, Литекс и Черноморец. Общият баланс в тези сблъсъци включва три победи за Пенев, три равенства и само една победа за Балъков. Прави впечатление, че и трите ремита са нулеви.

Две от победите на Любо пък са с 3:1, като едната беше в последния мач в историята между ЦСКА и Литекс. През май 2015-а „червените“ биха на „Армията“ с 3:1, като това беше и първата им победа за пролетния дял от сезона.

Балъков пък успя да запише единствения си успех над някогашния си съотборник в националния отбор при последната им среща. През февруари 2021 година ЦСКА 1948 победи на стадион „Васил Левски“ Царско село с 2:1./ „Мач Телеграф“