Бъки спечели купата на България!

0
00770325

Шампионът Бъки (Габрово) детронира миналогодишните победителки от Свиленград и спечели Купата на България по хандбал за жени. Габровки се наложиха категорично в мача за трофея над домакините на финалната четворка с 33:22/19:11/.

Свиленградчанки не издържаха физически след тежкия полуфинал с Етър след продължения вчера и не успяха да се противопоставят. В същото време Бъки действаше много разнообразно в атака и много често защитата на съперника нямаше отговор. Габровки дръпнаха с 8:2 още в 10-ата минута, като до почивката дори увеличиха аванса си. Те на практика предрешиха двубоя в 36-ата минута, когато поведоха с 23:12.
Пореден силен мач направи вратарката Ивон Дюлгерова, а с по 8 гола за победителките се отличиха Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова. Кристина Миланова вкара 12 пъти за домакините, а Стефка Агова добави 6 попадения, но техните усилия не бяха достатъчни за Свиленград да бъде равностоен.
В мача за бронза по-рано днес Етър победи Ники спорт с 33:27 / 14:10/. За най-полезна състезателка (MVP) на финалната четворка беше определена Кристина Миланова (Свиленград). Най-добър вратар е Ивон Дюлгерова (Бъки), за най-добър защитник беше избрана Габриела Георгиева (Ники спорт), а голмайстор стана Данислава Петрова (Бъки) с 19 попадения.