Бакеро: Това е реалността

0
960 600 hose mariia bakero
-

Старши треньорът на Славия Хосе Мария Бакеро не е говорил с президента на клуба Венцеслав Стефанов през настоящата седмица. „Белите“ са в серия от три поредни поражения, в които голова им разлика е 1:10, а по време на последния двубой срещу ЦСКА 1948 (0:2) феновете поискаха оставката на бившия футболист на Барселона.

„През тази седмица не съм говорил с Венцеслав Стефанов. Говорих с него, когато пристигнах, както и по-миналата седмица. Той също е разочарован, но няма значение какво си говорим, а какво показвам на терена. Знам защо дойдох в Славия, това е голямо предизвикателство. Най-старият клуб в България, който играе предимно с български играчи, които са доста млади. Това е реалността. Приемам това, а отборът има по-високо ниво от това, което показваме на терена. Характерът ми е на победител, но когато губиш, си даваш сметка, че това е много трудно и това е нещо, което ние трябва да счупим“, заяви Бакеро на пресконференция.

„Знаех, че ще бъде едно предизвикателство, но не знаех, че ще е толкова трудно и ще имаме такива резултати в началото. Разбирам, че феновете не са очаровани, но и са ядосани. Това е нормално. Ще продължим да работим и вярваме, че нещата ще се променят. Радвам се, че играем в петък, защото когато играем в понеделник, играчите гледат класирането и не се съсредоточават в предстоящия мач. В последните три мача, които изиграхме, първият удар към вратата ни беше гол и смятам, че това влияе много лошо ментално на играчите. Продължавам да вярвам в отбора, работим добре, физически сме добре, но трябва да трансформираме тази негативна част в позитивна. Говорих с играчите и утре ще покажем, че можем да се борим.

Когато загубиш, е лесно да говориш испански, английски, каталунски, баски. Този въпрос не е уважителен към мен, защото е лесно да го зададете, когато сме загубили няколко поредни мача. Играчите знаят идеално какво аз искам за всяка позиция. Говорим си индивидуално, както и с целия отбор още от първия ден и до днес. Винаги ще бъде така, докато аз съм тук“, допълни испанецът.