Багата: Правя го за България! Докато мога, ще продължавам (ВИДЕО)

0

Българският боец в смесените бойни изкуства Благой Иванов – Багата планира да се завърне с нов мач в края на календарната година. Тази нощ той записа втора поредна победа в UFC на галавечер в Чикаго. Багата се наложи над 26-годишния австралиец Тай Туиваса.

Залата беше пълна в български привърженици, които подкрепиха родния боец в ММА.

„Не беше най-трудният ми мач, но беше младо момче, корав съперник. Няма лесни срещи в UFC. Спечелих трите рудна, добре сме подготвени, важното е, че победих”, сподели Багата пред NOVA.

„Усетих болки в крака в третия рунд, явно се беше натрупало доста. Всеки един от ударите доста се усещаха. Знаех, че ще го довърша във втория рунд, но дойде краят на рудна, времето му помогна. Усетих един-два лакътя доста силно, но бях подготвен за тези удари. В началото аз му позволих, за да му усетя играта, не беше нищо особено като съперник.”

„Искам да благодаря на всички фенове в залата, пред телевизора, на моето семейство, Това го правя за България, докато мога, ще продължавам.”

„Искам да си взема малко почивка, защото не успях да отдъхна след предишната среща. Но има интересни съперници в Топ 10, срещу които искам да се изправя. Мисля, че в края на годината ще се завърна с нова среща”, завърши Благой Иванов – Багата.

Българинът вече има баланс от две победи и една загуба в UFC и общо 18 успеха и две поражения в смесените бойни изкуства.