Атанас Петров: Нефтохимик ще се бори за всички възможни трофеи!

0
neftohimik (14)
-

Старши треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 Атанас Петров говори пред Дарик радио преди началото на подготовката и сезона. Действащият шампион на България ще проведе първа тренировка пред своите фенове в 18:00ч. днес, 15 август.

„Положително настроени сме. Започваме с оптимизъм. Достатъчно време имаме, за да се подготвим нормално. Има надграждане, има доста нови имена, защото някои от момчетата избраха нов път на развитие, но момчетата, които идват имат опит и ще предадат класа на отбора. Селекцията е сплав между опитни състезатели, които знаят защо стъпват на игрището, какво искат, ще се работи лесно. Трудно ще е сработването в началото на сезона. Взимаме трима чужденци, и тримата са опитни. Надяваме се да се сработят бързо и да покажат резултат колкото може по-рано“, започна Петров.

„Бургаската публика е неповторима. Подкрепата, която ни дадоха миналата година, беше невероятна. Тази година нашият отбор ще има още повече изяви. На Суперкупата по право сме домакини, а спечелихме домакинство и на един доста силен турнир от Шампионската лига, който три дена зрителите ще имат възможност да гледат качествен волейбол. Амбиции винаги е имало в Нефтохимик, винаги са се гонили призови места и колкото може по-напред в евротурнирите. На хартия изглеждат преодолими отборите, но не трябва да се подценяват. Няма да бъде лесно“, продължи той.

„Нашата цел е да играем добър волейбол, надявам се да продължим и даже да се класираме в групите на Шампионска лига, което ще е наистина успех. В Европа като цяло добро представяне и колкото може по-добро класиране. Не можем да поставяме цел преди да сме наясно със селекцията на останалите отбори. Тази година системата е такава, че трябва да се пребориш с всички конкуренти, за да си в трите най-добри и да си в групите. Пресявката е жестока, не е като преди да разчиташ на жребий да изтеглиш по-слаб съперник. Трябва да се поставят цели. Нашите винаги са високи. Моите лични цели са спечелване на всичко. Шампионска лига няма как да спечелим. Борим се за всеки трофеи. Сезонът ще е по-равностоен и труден в България. Всички отбори направиха силни селекции. Основна роля играе колективът“, завърши Атанас Петров.

loading...
#
предишна статияЕто къде може да гледате Левски – Апоел Беер Шева и Лудогорец – Астана
Следваща статияНов скандал заради седалките на “Колежа”