Арестуваха шофьора, убил Феро! 24-годишен е

0
-

24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, пише „24 часа“. Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установено с експертизи.

Сигналът за катастрофата е получен в 16.40 ч. уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си „Левски“ – Лом към Ловеч, когато колата му била застигната отзад от мерцедеса, който летял с бясна скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново. По неизвестни причини на 24-годишният Нончо не успял да спре, ударил голфа на популярния футболен специалист отзад и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е издъхнал на място в смазаната до неузнаваемост кола.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28-г. били откарани в спешна помощ с леки наранявания. Установено е, че имат само охлузни рани, шофьорът и хематом на главата. Освободени са за домашно лечение.

Той е тестван за алкохол и наркотици – пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.