Арда сломи трудно Берое

0
arda
-
-

Арда победи Берое с 1:0 и запази шансове за челото. Тимът на Тунчев срещна съпротива от интернационалните гости, но взе трите точки.

Първият удар в двубоя бе в 19-ата минута, когато Радослав Цонев намери Умар Сако, но ударът на защитника премина над вратата на Родриго Ачинели.

В 36-ата минута Сантиаго Годой стреля от далечно разстояние. Ударът му бе коварен и се насочваше към долния ляв ъгъл на вратата на Иван Дичевски, но стражът показа добър рефлекс и изби топката в корнер.

Две минути преди изтичането на редовното време Арда създаде добра атака. Станислав Иванов намери на границата на наказателното поле Преслав Боруков. Нападателят отправи мощен изстрел, който премина встрани от вратата на гостите.

В началото на втората част Боруков отправи опасен удар от далечно разстояние, след като получи от Лъчезар Котев, но изстрелът му премина встрани от вратата на гостите.

В 66-ата минута кърджалийци отправиха пореден удар, този път чрез Станислав Иванов, но Ачинели улови. Секунди по-късно стражът на Берое изби с върха на пръстите си изключително опасен шут на Тунгара от двайсетина метра.

Последва и набег на Боруков отдясно в наказателното поле на гостите, който завърши с центриране, а Скуадроне за малко не си вкара автогол в опит да изчисти.

В 63-ата минута Абубакар Тунгара стреля от Родриго Ачинели се намеси. Добрата игра на Арда от началото на второто полувреме продължи и три минути по-късно Станислав Иванов отново отправи точен удар, който обаче попадна право в ръцете на вратаря на Берое.

Арда откри резултата в 71-ата минута. Радослав Цонев изпълни статично положение и намери в наказателното поле Тунгара, който с удар с глава преодоля Ачинели.

Четири минути по-късно Станислав Иванов направи страхотен индивидуален пробив и с лекота преодоля защитник на Берое, но изстрелът му премина встрани от десния страничен стълб на вратата на старозагорци.

Последваха нервни минути, но резултатът остана непроменен.

 

loading...