Анисе: Лудогорец е най-големият отбор в България! Припечелвам добри пари

0

Полузащитникът на Лудогорец Абел Анисе засипа с похвали клуба и българския футбол в интервю за авторитетното френско издание „Франс Футбол“. Той разкри как се е стигнало до пристигането му в страната и как се чувства тук.

„Между 2003 и 2011 г. тренирах и играех за Оксер, след което Ги Ру прецени, че няма да му свърша работа и чрез агент ми помогна да си намеря отбор в България. Не се поколебах, защото все пак нямах отбор във Франция. Много се радвам, че нещата проработиха и вече съм осем години тук, знам добре езика, хората ме познават и се чувствам добре“, заяви мадагаскарецът, след което оцени и футбола в България.

„Футболът тук е много физически, не се залага много на тактиката. Това важи за всички отбори, без Лудогорец, който е свикнал с европейския футбол. Харесва ми да играя тук, припечелвам добри пари, а познавам и много добре първенството, защото от осем години съм тук.“

„Не мога да се оплаквам от нищо, играя за най-големия клуб в страната и ми харесва всяка година да съм шампион и да играя в евротурнирите, при това успешно. Като цяло българският футбол прогресира с всяка изминала година, имаме силна конкуренция. Собствениците на другите тимове инвестират много пари, за да ни догонят.“

„Има 14 отбора в страната и поне 10 от тях са много силни и е трудно да спечелиш всеки мач срещу тях. Пак казвам, че тук много се залага на физиката. Ето, вижте, че и на Страсбург му беше трудно в първия мач с Локомотив Пловдив“, заяви Анисе и коментира предстоящия реванш между елзасците и „железничарите“.

„Мисля, че Локомотив има големи шансове за победа. В първия мач те играха почти през цялото време с десетима на терена и бяха близо до равенството. Те залагат на физиката и разчитат на контраатаки. Само няколко преди мача със Страсбург ние стигнахме само до равенство 1:1 срещу този отбор“, сподели халфът и сподели оценката си за българските фенове.

„Българите обичат футбола. В Лудогорец сме много близки с феновете си, защото сме в малък град. Когато играем в Европа, стадионът винаги е пълен. Доста от тях обаче са обикновени хора и се страхуват да идват, когато играем с отбори с по-агресивни привърженици. И все пак българите са големи фенове на футбола.“

„Ще ви дам пример от времето, в което играх с Ботев. Дербито с Локомотив е едно от най-големите в България, стадионът винаги е пълен, а отборите винаги се стремят към победата, защото феновете им се мразят. Веднъж бихме Локомотив, аз вкарах головете и отидох да празнувам, но феновете на противника ме намериха и добре, че имаше полиция, та се прибрах право у дома.“

„Но това се случва рядко. Тук не е толкова опасно. Ако си нормален човек, никой не те закача. Ако се поддаваш на провокации, може да пострадаш, но това е навсякъде по света“, заяви Анисе и накрая коментира как протича ежедневието му в Разград.

„Живея си тихо и спокойно. Всеки ден съм на ресторант, защото животът в България изобщо не е скъп за мен. Обичам да съм вкъщи, да играя на електронни игри, да ходя на кино с приятели. Като цяло животът ми е от стадиона, вкъщи и обратно. Живял съм в големи градове, но тук за мен най-важен е футболът“, завърши Анисе.