Ангел Траков: Изграждането на мотописта в Пловдив може да стане лесно и бързо

Angel Trakov BFM
-
-

Президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Ангел Траков продължава с неуморните си усилия и опити за изграждане на мотописта в Пловдив. Изграждането и може да стане лесно и бързо, ако има подкрепа от местната власт. Според Ангел Траков такава инвестиция ще има огромен социален ефект и ще подпомогне туризма и градската икономика. При добра организация различните мотосъбитията могат да носят сериозни приходи.

„Имаме страхотен проект за изграждане на атрактивна мотописта край „Асеновградско шосе”, но  чакаме с години зелена светлина от местната власт в Пловдив. Така градът ни пропуска още една възможност да се превърне в притегателен център за любителите на моторните спортове и синовете на вятъра, изкушени от високите скорости. В същото време интересът към моторите през последните години расте, което личи и от честите незаконни гонки по градските булеварди. Най-странното е, че последните двама кметове на Пловдив са изкушени от пътуването на две колела и имат в гаражите си маркови мотори, но градът им все така няма мотописта.“, коментира Траков в подкаста „Марица Подкаст”.

България ще бъде домакин на кръг от Световния шампионат по Супермото през месец юни на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен, а през месец февруари 2024, когато е 100-годишнината на БФМ, ще приемем и старт от Световния шампионат по Суперендуро в зала „Арена София“, в която България е била домакин 5 пъти на Световен шампионат по мотокрос freestyle.

Още за мотоциклетизма като хоби и атрактивен спорт – чуйте от Ангел Траков ТУК.

loading...