Анализатор: Левски е енигма, подобри се много при Стоилов! Уелтън е впечатляващ, Бари не е нищо особено

0
Снимка: levski.bg
-

Гръцките медии правят всичко възможно, за да научат повече за Левски. Сред тях е и в. „Метро“, който потърси роден анализатор, който да разкрие тайните на „сините“. Това е Петър Панковски, който работи за Football Radar и дава данни за футболистите, които представляват интерес за чуждите клубове.

„Левски е енигма. С идването на Стоилов играта се подобри много. Отборът изглежда по-добре. Той въведе схема с пресиране, въпреки че не е толкова агресивна, както тази на Ливърпул. Градят играта с много пасове отзад. Отборът се опитва да бъде компактен. Смятам, че ще бъде по-дефанзивно ориентиран, когато се изправи срещу ПАОК. Това го направи срещу Лудогорец, когато разчиташе основно на контраатаки“, коментира родният специалист.

„Филип Кръстев е най-талантливият и креативен играч на Левски. Той се чувства удобно с топката в краката си, отличен халф. Може да стреля, да дриблира, да подава. Освен Кръстев – Уелтън и Миланов са отлични. Бразилското ляво крило е впечатляващо, бори се да взема бързи решения. Бари е приличен нападател, но нищо особено, ако трябва да бъда честен. Той е добър в комбинациите, но дори и изнесена напред защита не може да се страхува от него“, продължава Панковски, цитиран от „Мач Телеграф“. Според него е по-добре, че УЕФА забрани да има гостуващи агитки. Така ще се избегнат излишни скандали и грозни сцени.