Александър Аспарухов: Спокойно можем да сме в тройката! Най-хубавото е да накараме феновете да мечтаят

0
aleksandar asparuhov
Снимка: strumskaslava.com
-
-

Александър Аспарухов вкара единственото попадение при победата на Струмска слава срещу Монтана с 1:0 в изминалия 18 кръг на Втора лига. Ето какво каза нападателят пред официалния сайт на клуба:

-Сашо, за мнозина победата ни в Монтана е изненада. Така ли е?
-Аз вече няколко пъти казвам категоричното си мнение! Ние в никакъв случай не сме слаб отбор и отдавна твърдя, че спокойно можем да сме в тройката на класирането на Втора лига. За мен този успех не беше изненада. Казах на моите съотборници и преди гостуването в Добрич, че ще спечелим, както и преди мача с втория отбор на ЦСКА 1948. И спечелихме. Сега го направихме и в Монтана. За мен в тези резултати има резон, макар обществеността да смята, че са изненади.

-През целия уикенд почти навсякъде условията за игра бяха тежки. Каква беше ситуацията в Монтана?
-Теренът беше много тежък и това не помага нито на домакините, нито на нас. Този сезон ние не сме отбор, който разчита на физика и единоборства, нито пък стилът ни е да изритваме топката безцелно. Но всичко мина и сега гледаме към следващия кръг.

-От началото на сезона Струмска слава вече има 10 точки като гост, което ни нарежда на 5-о място в класирането само при гостувания. Колко е важно да печелите точки и навън?
-Много е важно, ако искаме да бъдем фактор в първенството. Защото ако печелиш точки само вкъщи, а има такива отбори, които са предимно домакински, ще се бориш да не изпаднеш. Още повече се радвам, че тези 10 спечелени точки при гостуванията са след три победи – срещу миналогодишния шампион ЦСКА 1948 II, както и срещу два от най-добрите отбора в групата – Добруджа и Монтана!

-Завърна се сред титулярите след почти два месеца отсъствие и вкара победния гол. Доволен ли си от представянето ти?
-На тежък терен да спечелиш с 1:0 повдига увереността на целия отбор, за което поздравявам всички мои съотборници. Играхме срещу силен отбор и няма как да не бъда доволен и от това, че и аз реализирах.

-Имахме ли други положения?
-Имахме превес през целия мач. Монтана смени схемата на игра второто полувреме – първоначално играха с четирима, след това заиграха с петима в отбрана, което ме изненада. Имаха едно единствено положение през първото полувреме, докато аз имах положение с глава малко преди да открия резултата, както и още няколко добри ситуации.

-Идва обаче по-трудното, преследване на задължителна победа над считания за аутсайдер тим на Черноморец (Балчик)? Може ли да подцените противника?
-Няма никакъв шанс да подценим нито един двубой. Дори напротив – наближава краят на годината, това е последното ни домакинство за 2023-та и искаме на всяка цена да го спечелим. Целта ни е да трупаме още точки и да сме още по-нагоре в класирането.

-Треньорът Владимир Димитров след мача с Марек каза, че в оставащите три мача целта е 9 точки. Три от тях вече спечелихте, останалите постижими ли са?
-Напълно са възможни и изобщо не се съмнявам в това. Аз съм убеден, че можем да ги спечелим. Знаете какъв оптимист съм и колко вярвам в отбора и съотборниците си – това е напълно постижима цел без въобще да се притесняваме, че можем да сбъркаме някъде. Така че ни остават още 6 точки за печелене! Ние наистина сме много добър отбор и резултатите ни го показват. Ако не бяхме сбъркали на места, на които не очаквахме, в момента щяхме да си говорим за съвсем други неща.

-Отборът е на 2 точки от третото място. Знаеш, че резултатите и победите носят след себе си настроение, очаквания и надежди…
-Аз винаги съм мислел така – човек толкова е голям, колкото са големи мечтите му. Ако не мечтаеш възможно най-надалеч, няма как да стигнеш тези висоти. Нормално е хората в града да започнат да имат тръпка и надежда… Всъщност, това е най-хубавото нещо – да създадеш мечти и очаквания у феновете.

-Останалите отбори в групата вече съобразяват ли се със Струмска слава?
-Според мен винаги са се съобразявали и това не е само от този сезон. Откакто отборът е част от Втора лига, доста често е обърквал плановете на считаните за по-големи или по-силни отбори. Така е и този сезон и се вижда от класирането. Победите носят увереност и самочувствие, всеки гледа на теб по друг начин. Много е важно да имаш мислене – не как да не загубиш даден мач, а да се опитваш да печелиш, да надграждаш и да се подобряваш. Това преследваме ние и така ще бъде във всеки мач!

loading...