Алекс Колев: Илиан Илиев е строг и справедлив, само суперлативи за него! Нямаме извънземни футболисти, трябва да играем като отбор добре

0
-
-

„Настроението, когато не загубиш, винаги е добро. Мисля, че можехме и по-добре да се представим“. Това каза нападателят на националния ни отбор по футбол Алекс Колев в предаването „Арена спорт“ по БНТ. Колев бе част от състава на България за мачовете с Танзания и Азербайджан от приятелския турнир FIFA Series.

„Само с позитивни настройки оставам от двата мача, надявам се занапред да надгражда отборът. Една победа дава увереност, независимо срещу кой отбор. Надявам се с тази победа да се отърсим от негативните резултати и дай Боже занапред да имаме по-позитивни резултати“, каза Колев.

„Илиев има стил на игра, той е строг и справедлив човек, има добри идеи за футбола. Новият треньор дава нов импулс, държи много на дисциплината, така че само суперлативи мога да кажа за господин Илиев“, коментира работата на селекционера Илиан Илиев нападателят.

Колев изрази мнение, че мачовете, които предстоят на националния ни тим в Лигата на нациите няма да се лесни.

„Нямаме извънземни футболисти, трябва да играем като отбор добре. Имаме добри футболисти, които играят в добри отбори, не са много за жалост. Тъпчем на едно място, надявам се да се развиват по-добре школите, за да има футболисти, които излизат навън рано и да има успехи националния отбор с по-добри футболисти, които играят в добри европейски отбори. Колкото по-рано излезе един футболист навън, толкова по-добре за него. Със сигурност навън се работи по-добре“, заяви още нападателят.

Алекс Колев, който е играч на Крумовград, коментира и представянето на клубния си отбор в Първа лига у нас.

„Амбициите ни бяха първо да останем в Първа лига. Продължаваме без загуба вече осем мача, имаме преодолими съперници, по-трудните мачове на хартия си ги изиграхме, остават четири мача, от които ще се опитаме да вземем максималното. Мисля, че можем да влезем в първата шестица на първенството“, обясни още нападателят на Крумовград.