Албена Ситнилска мачка и на профиринга !

0
00770211
-

Набиращата все по-голяма популярност и една от най-успешните българки в бойните спортове Албена Ситнилска дебютира по възможно най-добрия начин на сцената на галавечерта SFC 7 Avatars. Българката надви безапелационно със съдийско решение представителката на знаменития клуб Mike’s Gym от Азербайджан Суад Салимова. За българката това бе първи професионален двубой по правилата на К1 в категория до 55 кг.

Албена през целия двубой контролираше дистанцията и спираше напористата си опонентка с безмилостни кикове, като не остави съмнение в превъзходството си.

Албена тренира таекуондо от 22 години, а от 2001-ва е част от националния отбор и три години по-късно печели първото си европейско злато, като през 2009-а започва да се занимава с кикбокс. През 2017-а има бронз от републиканско първенство по бодибилинг в категория „бикини фитнес“. Миналата година тя стана европейска шампионка по кикбокс на татами в стил „киклайт“.

Суад е шампионка по санда на Азербайджан и европейска шампионка по традиционни бойни изкуства.

От самото начало на битката Албена започна да тормози опонентката си с лоу и хайкикове, като я повали два пъти за по-малко от минута – първо с комбинация с ръце, а после със страничен десен кик. Ситнилска продължаваше да използва отлично десния си крак и дори опитваше да записва попадения в главата на Салимова, която не можеше да контролира изобщо дистанцията. Албена се движеше отлично и не се отказваше да залага и на хайкикове, а направи и спининг ляв бек кик в тялото на съперницата. Единствено при клинчовете Салимова можеше да получи почивка, а като цяло първият рунд би трябвало убедително да е записан в полза на българката от съдиите.

Невероятно впечатление правеше умението на Албена да контролира дистанцията и да не допуска да получи удари дори когато двете бяха на сантиметри една от друга. Суад започна да се впуска напред малко по-настървено, явно усещайки, че губи мача, но отново Ситнилска контролираше дистанцията, макар в този рунд да се движеше основно назад. Поредната порция странични десни кикове държаха Салимова на добро разстояние, като Албена не предприемаше рискове в рунда и спокойно дочака финалната сирена, за да запише първата си профи победа.