UFC: Джон Джоунс ще бъде най-скъпоплатеният боец в тежката категория

Djon Djones
-
-

Джон Джоунс ще бъде най-добре платеният боец в тежка категория в историята на UFC, когато се завърне на UFC 285.

Преди няколко дни беше обявено, че Джоунс ще направи своя дебют в тежка категория за вакантната титла на UFC 285 срещу Сирил Ган. Това е огромна битка за организацията и „Bones“ получава доста пари за това, тъй като мениджърът на Джоунс каза, че сега той е най-добре платеният боец в тежка категория до момента.

„UFC осъзнава, че Джон Джоунс е най-великият. Той е уникален талант на цяло едно поколение, така че те бяха много заинтересовани и много отворени да работят с нас и стигнаха до заключението да сключим честна сделка, която направихме,” каза Ричард Шейфър относно новата сделка на Джоунс.

„Тази сделка, която сключихме за Джон, прави Джон най-добре платеният атлет в тежка категория и като цяло в историята на UFC. Както Хънтър ми спомена, вероятно вторият най-добре платен след Конър Макгрегър. Преговорите бяха дълги, но не бяха враждебни преговори, при които и двете страни да се зъбят. И двете страни искаха да намерят начин и ние намерихме начин и ето го.”

Освен това Шейфър казва, че са преработили сделката на Джоунс, вместо да подпишат нова, тъй като на Джоунс така или иначе му остават осем битки. Дейна Уайт каза, че Джоунс е подписал нов договор за осем битки, но според Шейфър по-скоро те просто преработват стар договор, а не подписват нов.

Джон Джоун (26-0-1) не се е бил от UFC 247 през февруари 2020 г., когато победи Доминик Рейес със съдийско решение. Преди това той спечели победа с разделено съдийско решение над Тиаго Сантос и победа със съдийско решение над Антъни Смит.