Треньорът на съперника на Арда е отстранявал ЦСКА и Литекс

0
-
-

Апоел БШ е воден от 54-годишния Рони Леви, който в кариерата си вече е отстранявал български отбор. Това се случи през 2011 г., когато роденият в Нетаня специалист бе начело на румънския гранд Стяуа. Тогава ЦСКА, воден от Милен Радуканов, отстъпи след 0:2 в първия мач (игран в Клуж) и 1:1 на „Васил Левски“ в София. Интересното е, че тогава в състава на Стяуа се подвизаваше и Валентин Илиев, припомня „Тема спорт“.

В периода 2011-2013, когато бе начело на кипърския Анортозис Фамагуста. Рони Леви имаше лют скандал със Станислав Ангелов-Пелето, който тогава доведе отстраняването на българина от отбора.

При втория си престой начело на кипърския Анортозис, който бе в периода 2016-2018, сегашният наставник на Апоел БШ работи и с друг българин – Владимир Гаджев.

Общо Рони Леви има 42 мача като треньор в европейските турнири. Освен ЦСКА, е отстранявал и Литекс – това се случи през септември 2006-а, когато е начело на Макаби Хайфа – 3:1 в Ловеч и 1:1 в Израел. През същата кампания 2006/07 Леви прави и най-големия си пробив – отстранява ЦСКА Москва и стига осминафинал за Купата на УЕФА (загубен с 0:0 и 0:4 от Еспаньол).