Георги Дражев сигнализира прокуратурата за източване на ПСФК Черноморец

0
-
-

Общинският съветник Георги Дражев в Бургас ще сигнализира прокуратурата за източване на „ПСФК Черноморец – Бургас“ АД. Общината може да загуби стадиона, който се намира в квартал „Акациите“. Това заяви самият Дражев днес на пресконференция в морския град. Дражев е брат на скандалния бивш президент на акулите Ивайло Дражев.

Той съобщи, че има образувано дело за несъстоятелност на спортното дружество. А дълговете му варират между 39 и 55 милиона лева, натрупани преди години. За тези суми обаче документи няма и информацията е неофициална. Дражев обеща следващата седмица да има повече информация и да свика втора пресконференция, на която да е по-конкретен.

Той заяви още, че представителите на община Бургас в Съвета на директорите на дружеството Мирослав Йорданов и Иван Цанев, а както и Общинския съвет не са били уведомени за това, че тръгва дело по несъстоятелност.

Общинският съветник добави, че ще представи и документи пред прокуратурата, които доказват конфликт на интереси между прокуриста на акционерното дружество и адвоката. В един и същи момент адвокат Пламен Киряков се оказва прокурист на дружеството и кредитор.

Казусът е много наболял, тъй като за разлика от другите футболни клубове, които фалират и изчезват, ПСФК Черноморец притежава в актива си стадиона, който може да се окаже жертва на разпределение на претенции от кредитори.