НКП скочи на министър Кралев: Пореден опит за трупане на дивиденти от висши държавници на гърба на публиката на Левски

0
-
-

Националният клуб на привържениците на Левски излез с позиция относно интервю на министър Красен Кралев. Ето какво написаха „сините“ фенове на официалния си сайт:

Господин министър,

Националният клуб на привържениците на Левски вярваше, че има добра комуникация с Вас, но за пореден път явно сте решил да си общуваме през медиите.

Поводът е интервюто Ви от днес, сряда, в което се обявихте за „тотално нов закон за спортното хулиганство“. Изненадани сме, тъй като тотално нов закон за спортното хулиганство бе написан преди броени месеци и вече е в действие. Бе широко рекламиран от авторите му и от медиите.

Преди това да се случи, на среща в кабинета Ви, ние получихме личното Ви уверение, че ще се допитате до привържениците на спортните клубовете и ще ползвате опитa на охранителните фирми, които в този момент се грижат за сигурността на трибуните. Вместо това тотално новият закон бе написан от освободени от физическо лица, които едва ли са посещавали спортно съоръжение.

Явно заявката за „тотално нов закон“ е признание за неадекватността на написания преди месеци труд от господин Славчо Атанасов и компания.

Изключително неприятен е поредният опит за трупане на дивиденти от висши държавни и общински представители на гърба на публиката на Левски.

„Стюардите нямат сили и възможност да се справят. Нито на стадиона, нито в залата“, казвате господин Министър. Тази заявка за връщането на полицията е неработеща в европейски и световен мащаб. За пример ще посочим баскетболната среща между Левски и Балкан, по време на която стюардите си свършиха отлично работата и не допуснаха физически контакт, докато полицията „обърка адреса“. Органите на реда се озоваха в спокойния край на залата, а не в този, в който имаше известно напрежение. Все едно вместо във вход „А“ при Петрови да отидат във вход „Б“ при Пешеви.

Господин министър, изключително важна част от тренировката на всеки човек, който се занимава малко или много със спорт, е загрявката.

Нашата организация от дълги години развива различни по вид спортове, които освен всичко друго са и превенция срещу спортното хулиганство. Нещо повече Вие лично сте запознат с голямата част от успехите, които нашите спортисти са постигнали, без АБСОЛЮТНО никаква подкрепа от държава и община.

Завършваме с надеждата, че комуникацията ни няма да продължи през медиите.
Оставаме отворени за дискусия по „тотално новия закон“.