Венци Стефанов, Радуканов и Роси се обединиха: Форматът на Първа лига е абсурден, трябва да се промени

0
levski slaviq 335
-
-

Венцеслав Стефанов даде специално интервю за БНТ. В него той коментира формата на Първа лига. Милен Радуканов и Делио Роси се присъединиха към негативното мнение на Стефанов за баражите и провеждането на българското първенство.

„Още от миналата година съм против този формат. Казвал съм и пак ще кажа, че това трябва да се промени при всички случаи. Виждате колко отбори са разпуснати и колко продължават да играят. В един момент петият и шестият от първата шестица играят за здраве. В един момент, когато десетият, деветият и осмият си „опекат“ нещята не ги интересува какво ще стане с последните 3-4 отбора.

Преди години имаше човек, който е корифей. Това е Иван Вуцов. От него съм чул и съм убеден, че най-добрият формат на първенството е от 16 отбора. Изпадат 2 тима и в елите влизат 2 тима.

Сега зор е да направим нещо ново ли?“

Милен Радуканов също коментира формата на родното първенство:

„Не е малко безумно, а много безумно. „Пирин“ със 7 победи и 9 равни мача изпада.Победихме като гости Ботев Пловдив, Черно море. Направихме равни с Лудогорец и ЦСКА. Цяла година се борим да спечелим 30 точки и накрая изпаднахме. С една,две победи са много лесни нещата.

Доколкото знам е тригодишен формата и дано догодина всичко това се преосмисли. За мен последният трябва да изпада, пък след това да се правят баражи и да се мисли колко отбора ще играят за промоция в елита. Но за това има доста хора в БФС, които мислят по този въпрос.“

Селекционерът на Левски Делио Роси също даде мнението си за формата на Първа лига:

„Радвам се, че ние ще играем в Лига Европа, но намирам за абсурдно десетият в класирането да играе бараж с третия, за да има достъп до европейските клубни турнир. Но това правило го има и трябва да се спазва. „