Бургаската Шампионска лига излъчи финалистите

0
-
-

Детската Шампионска лига за училищата и детските градини навлезе в най- интригуващата си част. Организатори са ДФК „Звездичка“ и община Бургас.

Предстоят финалите при батковците и порасналите бебета, учещи тънкостите на най-популярния спорт в известната футболна школа. Сега на 26 ноември от 15: 30 ч. в спортен комплекс „Звездичка“ са двубоите за медалите и големите купи. Право да играят за тях са училищата: „Йордан Йовков“, „Михаил Лъкатник“, „Петко Росен“ и „Константин Петканов“. Финалната четворка изправя едни срещу други можещи възпитаници на „звездичките“ от три географски лъча – жк Изгрев, жк Славейков и жк Меден рудник. Пресявките вече приключиха, а за отпадналите учебни заведения имаше поощрителни награди.

С много настроение и заряд преминаха квалификациите за излъчване на финалистите и при детските градини. Заключителният тур е на 6 декември в сп. зала „Младост“. Оформи се четворката: ЦДГ 21 „Синчец“- Банево, ОДЗ 5 Иглика“, ОДЗ 3 „Звънче“ и ЦДГ 11 „Чайка“. Отпадналите учебните заведения напускат с гордо вдигната глава, а във витрините си добавят запомнящи се награди и сувенири. Децата са още малки, но тренират и се развиват по изпитана и дозирана методика.

„Пета поредна година вече правим турнира. На толкова години е и нашият клуб. Вярвам, че вършим нещо значимо, което се оценя от всички“, каза Петър Алексиев – председател на ДФК „Звездичка“.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК