9 двубоя срещу 15 сухи мрежи – кое тежи повече?

0
aleksandar dimitrov
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Селекционерът на младежкия ни национален отбор Александър Димитров обяви във вторник повиквателните за контролата с Локо София на 21 март и евроквалификацията с Полша на 26 март като гост. Младият наставник ще разчита на 23-ма играч. С най-много представители – петима – е Славия, ЦСКА 1948 е с четирима, а Левски и ЦСКА-София – с по трима. Но на белите ще се върнем малко по-късно.

Изключително недоумение буди изборът на един от вратарите – Дамян Христов (21 г.) от Лудогорец II. Да се чуди човек защо стражът на Марек Константин Костадинов (20 г.) не бе повикан. Тимът му е трети във Втора лига, а той е взел участие във всички 24 мача този сезон, като в 15 от тях е запазил мрежата си суха. В същото време Христов има само 9 двубоя за разградчани във втория ни ешелон, а те са на осмо място в класирането. Да, записа и 2 срещи за представителния отбор на орлите – една в елита и една за купата, но нали гледаме и моментната форма. Или пък по-скоро се водим главно от фамилията и клубната принадлежност…

Връщаме се на темата за Славия. Сред избраниците на Александър Димитров са две дълбоки резерви на белите. Роберто Райчев и Мартин Сораков дори рядко са в групата. Ритат предимно в Трета лига за втория състав. Имаме и представител на четвърта дивизия на Германия. Въобще картината е пъстра и буди куп полемики… Но после нали трябва да имаме дежурното оправдание – те не играят в клубовете си!

Росен Ангелов/ „Тема спорт“