Още един треньор се гаври с малки деца /видео/

0

Днес в редакцията на Sportal.bg получихме потресаващо видео от гавра на български треньор с малки деца, които се готвят под ръководството на специалиста. Става дума за Кирил Джоров, който има близо 300 мача в “А” група. Той не знае ли, че преди всичко децата трябва да се забавляват? И как смята, че при такова отношение, те може да се отпуснат и да играят футбол?

Във видеото се вижда скандалното отношение на наставника към своите футболисти, които съвсем спокойно може да му бъдат деца. Ядосан от грешките, които малчуганите от Метал Пк допускат, Джоров хваща едно от неговите момчета, стиска го за главата и започва да му бие шамари. Това се случва на мач на деца родени 2007 година между Олимпия – Метал Пк.

Интересна е реакцията на публиката, като голяма част от зрителите остават скандализирани от неговите действия. Чуват се гласове от рода на: “Казах ви, че този е ненормален. Вижте, хванал е детето и му бие шамари. Това е пълен абсурд”. Чудно защо обаче никой не реагира, за да сложи край на наказателната акция към детето, което е извършило нещо “непростимо”.

Eдно 9-годишно дете е сбъркало примерно в паса и затова яде шамари. Старае се, но бърка и затова трябва да понесе тежки последствия. Каква е тази логика? Това е потресаващо! Този треньор трябва да понесе отговорност за действията си!

Изцепките на агресора не спират дотук. На полувремето наставникът започва да се кара на своите състезатели и за назидание полива част от дечицата с вода.

Такива треньори трябва на секундата да се изметат от спорта и в частност футбола, защото по този начин никога няма да може след години да изкараме качествени момчета. Как е възможно този треньор да се отнася по този начин с малчуганите? Психиката на тези момчета е много крехка и отношението му може да остави следа за цял живот.

Как може да очакваме от тези деца да се отпуснат и да покажат истинските си възможности? С това отношение винаги ще бъдат сковани и ще гледат на футбола като задължение, а не като на забавление. Децата трябва да се забавляват на терена и да ходят с желание на стадиона. Но докато има такива треньори, футбол в България няма да има. За жалост тези индивиди са навсякъде.

Видеото от мача, където Джоров шамари детето, е на 11 минута и 30 секунда

Източник- Спортал.бг