Съдийско решение спря Антон Петров по пътя към втора победа в One

Anton Petrov Lumpenee 2

Най-успешният български муай тай боец Антон Петров загуби с единодушно съдийско решение битка срещу национала по муай тай на Тайланд Бъкъм „Биг Уин Чемпиън Джим“. След три рунда здрава битка съдиите край ринга на Лумпини отсъдиха победата в полза на представителя на домакините.

Българинът беше по-активният боец и пресираше съперника си през по-голямата част от двубоя. Той нанесе силни крошета в трупа и главата на съперника му и на няколко пъти го притисна в ъглите на ринга с мощните си атаки, но страничните арбитри оцениха играта на тайландеца с японски корени Бекъм по-високо.

Битката им бе част от събитието ONE Friday Fights 23. Ето как се разви двубоя рунд по рунд:

Рунд 1: Петров открива дувбоя със силни леви крошета. Българинът избира тактиката да контрира след киковете на Бекъм. Първата минута минава под доминацията на 31-годишния Петров. Столичанинът показва отличен бокс и контрира умело с удари в тялото и главата на съперника му. В последната минута Петров получи силен удар с лакът в главата и му се отвори аркада. Опонентът му започна да навлиза по-смело в битката в последните 60 секунди.

Рунд 2: Българинът започва втората част по-агресивно. Той пресира съперника си към въжетата и нанесе няколко силни лакътя със задната ръка. Това отвори аракда над дясната вежда на ученика на Буакау. Тайландецът с японски корени нанесе няколко силни лоу кика, но Петров не помръдна. Родният боец показа отлична защита и подготовка и не позволи гардът му да падне. Този рунд определено е по-равностоен.

Рунд 3: Двамата муай тай гладиатори се хвърлиха в атака, тъй като след първите две части не се знаеше кой води в съдийските карти. Петров и Бекъм влизат все по-често в клинч, тъй като и двамата пресират и вървят напред с ударите си. Петров се опитва да намери със силно дясно кроше опонента му, но неуспешно. Малко точни удари и за двамата бойци в третата част. Петров завършва битката със силна атака.

Петров вече е с една победа и една загуба в ринга на ONE FC. Той записа впечатляваща победа с нокаут в дебюта си в азиатската бойна организация през март.