Боен уикенд: Държавно по кикбокс в Козлодуй, Европейско по карате в Кипър и още…

Full Contact Kozlodui

 

Този уикенд (3-5 февруари) стартира състезателният сезон 2023 за няколко бойни спорта 

 

КИКБОКС: Държавно първенство в стил “Фулконтакт” в Козлодуй

Над 100 състезатели от 15 клуба в страната ще участват в Държавното първенство по кикбокс в Козлодуй, научи KotaSport.com от свои източници. Организатори този път са СК Ринг – Каварна и Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Днес ще се състоят квалификациите, а утре са финалите за шампионата. Първенството е подготовка и сверяване на часовниците за състезателите, които следващата седмица ще вземат участие в Европейската купа в Карловац, Хърватска. 

Таекуон-До-ITF: Държавно първенство по таекуон-до в Панагюрище

Taekyon do Panagyurishte

Зала „Арена Асарел“ в Панагюрище ще бъде домакин на Държавен шампионат по таекуондо ITF, който започва утре и ще продължи до неделя. Над 300 деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани от клубове от цялата страна ще участват в двете дисциплини – „спаринг“ и „силов тест“.

Най-добрите таекуондисти ще стартират в надпреварата, която е последна проверка за националите преди Европейското първенство в Италия през месец април. Седмица по-рано отново в Панагюрище се проведе семинар на съдийската комисия към Българска федерация по Таекуондо ITF и изпит за квалификация на съдии. В него участие взеха над 40 души, като основен акцент беше дисциплината „спаринг“ и критериите в точковата система. Форумът беше воден от мастър Вергилий Ситнилски, генерален секретар на централата и Желязко Гагов, председател на съдийската комисия към федерацията.

КАРАТЕ: 50-ти Европейски шампионат по карате в Ларнака, Кипър

Karate Larnaka

Българските състезатели по олимпийско карате ще вземат участие в 50-тия Европейски шампионат по карате за юноши до 21 години в Ларнака, Кипър. Очаква се жестока конкуренция от общо 1136 състезатели от 48 страни.

Надпреварата на татамитата може да бъде гледана “на живо” тук:

https://www.youtube.com/watch?v=2pH8P02LjYEМ

ММА: Костадин Енев срещу Михаил Сирбу в Литва

Днес, 4 февруари, българският ММА боец Костадин Енев излиза срещу Михаил Сирбу. Битката е част от галавечерта Blade Fights в Литва. Двамата ще се бият в категория до 61 кг.

UFC Fight Night: Благой Иванов и Марчин Тибура – 5 февруари, 08:00 часа

1 Derrick Lewis vs Serghei Spivac Final Face Off You Tube 1 20

Благой Иванов се изправя срещу Марчин Тибура тази неделя, 5 февруари, от 08:00 часа. Събитието е UFC Fight Night и ще се проведе в Лас Вегас.

Двамата се сблъксват в картата на събитието UFC Fight Night 218, което ще се проведе след броени часове в института на UFC в Лас Вегас.

Иванов е с рекорд 19-4-1 в ММА. За последно той успя да победи Маркос де Лима през май 2022 година в Аризона. Благой спря серия от 2 поредни поражения. Той има 3 победи и 3 загуби в UFC. Багата успя да впечатли всички със своята издръжливост, но сега има тежък тест пред себе си.

Тибура oт своя страна е с рекорд 23-7 в ММА. За последно той победи Александър Романов с решение през август в Юта. Марчин печели 15 от срещите си с приключване, но има 4 загуби с нокаут. Той е бивш шампион на руската лига M-1. Тибура има 10 победи и 6 загуби в UFC.