И феновете на Берое се обявиха против Борислав Михайлов, подкрепят Бербатов

0
Снимка: beroe.bg

Феновете на Берое са поредните, които излязоха с декларация против сегашното ръководство на БФС начело с оттеглилия оставката си Борислав Михайлов. Запалянковците призоваха ръководството на „зеления“ клуб да подкрепи кандидатурата на Димитър Бербатов.

„Когато вятърът на промяната задуха във фалшивата коса на един самозабравил се дерибей.

От известно време насам ставаме свидетели на редица абсурди, комични изцепки и изключително некадърни управленски решения, свързани с любимата на всички ни игра. Завръщането на една личност, която с такава неописуема радост всички футболни фенове изпратиха далеч от ръководните постове на футбола у нас, бе само началото на един нов етап, на едно ново дъно, което всички вярвахме, че не е възможно да бъде достигнато. Българският футболен фен определено живее в интересни и вълнуващи времена. Някои по-млади привърженици дори не знаят на какво ниво е бил родният футбол преди ерата на човека с перуката, сливенския бос и компания. Толкова дълго вече продължава това копаене все в една и съща посока – надолу. И ако наглостта, арогантността, чувството за безнаказаност и безотговорност у родните футболни управленци са неизчерпаеми, то нашето търпение отдавна свърши. На мнение сме, че няма футболен фен, който да има и капка доверие в сегашния изпълком на футболния съюз. Затова, според нас, те нямат моралното право да изпълняват своята дейност, ако изобщо можем да говорим за някаква дейност в полза на футбола. В тази връзка искаме да заявим следното:

Ние, организираните групи подкрепящи Берое (Стара Загора), настояваме в максимално кратък срок настоящият изпълком на БФС да подаде колективна оставка и да бъде свикан конгрес, независимо дали това ще наруши устав, който стотици пъти вече бе нарушаван. Независимо дали звучи скандално, дали отстрани погледнато ще изглежда под натиск – искаме на този цирк да бъде сложен край. Отказваме повече да търпим това безхаберие и тази некадърност, това задкулисие, корупция и схеми в полза на определени хора, техните бизнес интереси или отбори. Заставаме твърдо зад вече публикуваните декларации на редица фен клубове и сме готови на общи протестни действия, ако това се наложи.

Искаме ръководителите на ПФК „Берое“ да са наясно с нашата позиция и тя да бъде взета под особено внимание. Надяваме се нашият клуб да бъде символ на промяната, този път на истинската промяна. Ние подкрепяме кандидатурата на Димитър Бербатов и неговия екип, като смятаме, че те имат възможностите да постигнат и невъзможното – да въведат ред в този хаос. Тази кандидатура има всичко нужно, за да управлява достойно, честно, прозрачно и в името на българския футбол. Не за интересите на един или друг клуб от столицата, или този от Разград. Вярваме, че това е трудно, но не и невъзможно. Затова призоваваме ръководството на нашия любим клуб да вземе правилното решение и публично да подкрепи кандидатурата на Димитър Бербатов.

Защото когато вятърът на промяната задуха, по-добре да си от правилната страна на барикадата. От другата страна всички са обречени да бъдат отнесени“, пишат феновете на Берое.