Манчестър Юнайтед отрече да е сред инициаторите за нов клубен турнир

0
-
-

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд отрече наскорошните слухове, че клубът е сред инициаторите на предложението да бъде създаден нов клубен турнир, наречен Европейска Суперлига, който да включва само най-големите имена в Европа.

В последните няколко дни се появиха различни сведения, че след неуспешното предложение на Манчестър Юнайтед и Ливърпул, целящо коренни промени във формата на Висшата лига, сега двата английски гранда са отправили допитване относно друга своя идея – сформирането на нов водещ европейски турнир. Това  веднага предизвика остра реакция от страна на УЕФА, както и на много от другите експерти. Сега обаче излгежда, че изпълнителният директор на манчестърци Ед Уудуърд е решил да успокои европейската футболна централа, заявявайки, че от клуба нямат никакво участие в подобни схеми.

„Видях тези статии и нямам представа на какво се базират. Нямаме какво да кажем по темата. С УЕФА и Асоциацията на европейските клубове работим по потенциалните промени в Шампионската лига от 2024 година нататък. Преди два или три дни имаше публикации дали Шампионската лига не може да се увеличи на 36 отбора, Участваме активно в тези разговори“, обясни Уудуърд.

Той допълни, че Юнайтед иска да има водеща роля при евентуална финансова реформа на Висшата лига, която да помогне на отборите от долните дивизии.

„Силно вярваме, че трябва да подкрепяме английската футболна пирамида, както в краткосрочен план във връзка с проблемите от пандемията, така и в дългосрочен план. Трябва да направим така, че огромният успех на Висшата лига да бъде подсилен, но и да подсигурим оцеляването на футболната пирамида в една бързо променяща се медийна среда“, завърши Уудуърд.