Локо Пд с първа победа, трудно се наложи над Ботев Вр

0

Локомотив Пловдив постигна първа победа в efbet Лига, след като трудно успя да се наложи с 2:1 при домакинството на Ботев Враца.

Локомотив Пловдив поведе в резултата още в 8-ата минута, когато Бирсент Карагарен се възползва от грешка на Аласан Н’Диайе, излезе сам срещу Красимир Костов и с удар покрай вратаря на Ботев Враца вкара топката във вратата му.

Димитър Илиев стреля в 12-ата минута от границата на наказателното поле на Ботев Враца, но Костов успя да се намеси и да избие в корнер. Йосип Томашевич центрира в наказателното поле на гостите в 17-ата минута, топката се отклони от крака на Илия Миланов и се насочи към вратата на Ботев Враца, но Костов се намеси и изби в корнер.

Ботев Враца направи много сериозен пропуск в 19-ата минута. Даниел Генов центрира в наказателното поле на Локомотив, където Петър Атанасов бе изпуснат и отблизо стреля с глава, но неточно в аут.

Съдията Георги Николов свири дузпа за Ботев Враца в 28-ата минута за нарушение на Лукас Масоеро срещу Даниел Генов в наказателното поле на Домакините. Наказателният удар бе реализиран от Валери Домовчийски, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Мартин Луков. Това е втори гол във втори мач от началото на сезона за Домовчийски.

Ботев Враца направи много сериозен пропуск в 34-ата минута. Керчев стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив, Луков плонжира и изби, топката попадна на крака на Петър Атанасов, който направи невероятен пропуск, пращайки топката над напречната греда в аут.

Футболистите на Локомотив Пловдив имаха претенции за две дузпи през първото полувреме, но съдията Георги Николов подмина ситуациите.

Локомотив Пловдив отново възстанови аванса си в мача в 52-ата минута. Анте Аралица премина покрай Атанас Зехиров и Илия Миланов, след което подаде към Лукас Салинас, който с много добър завършващ удар вкара топката във вратата на Костов за 2:1.

Ботев Враца завърши мача с човек по-малко, след като Аласан Н’Диайе бе изгонен за втори жълт картон от съдията Георги Николов. И двата картона на играча на гостите бяха показани за реплики към арбитъра.

След тази победа Локомотив Пд и Ботев Вр имат по 3 точки.

На Локо Пд предстои гостуване на Славия в петък, а Ботев Вр в следващия кръг е домакин на ЦСКА-София.