Жеферсон: Не може да настигнем Лудогорец

0
jeferson

Защитникът на ЦСКА-София Жеферсон заяви, че „червените“ няма да могат да настигнат Лудогорец през настоящия сезон в първенството.

„Останах вкъщи повече от месец. Имам петгодишен син Енцо, но той е в Порто Алегре с майка си. Беше сложно, защото семейството ми е в Салвадор, но клубът не пусна никого. Затова трябваше да свикна. Тъй като съм много у дома, гледах сериали и слушах музика. Тренирах вкъщи и след това започна онлайн обучение Но сега всичко постепенно почва да се нормализира. Търговските центрове, ресторантите са отворени”, коментира бразилецът относно пандемията с коронавируса.

„Подновихме тренировки преди около три седмици. През първата седмица тренирахме на малки групи, но през втората се върнахме към нормални тренировки. Добре беше, защото се чувстваш така, искаш да си на тревата. Сега всичко е наред“, добави той.
“Ние сме на четвърто място с 46 точки, девет от Лудогорец, които имат един мач по-малко. Не можем да ги стигнем, но сме на полуфинал за купата на България. Тук съм от две години и половина. Средната възраст на играчите е  26- 27 години. Капитанът е на 32. ЦСКА-София е млад отбор. Имаме още трима бразилци, Бусато, който беше вратар на Гремио, Рафаел Енрике, който игра в Парана и Атлетико Миня Жерайс и Евандро, който е минал през Коритиба. С тях говоря на португалски с останалите на английски”, продължи защитникът.

“Футболът е много по-различен, по-мощен. Но свикваш. Дойдох с договор за две години и половина. Това ми даде възможност да вляза в ритъма и да се адаптирам. През декември си поднових договора, който сега е до края на 2023 г. Трябваше да свикна с културата, футбола, играчите, но аз съм щастлив тук. Клубът ми осигурява всичко. Сбъднах мечтата да играя извън Бразилия и те изпълняват всичко, което обещаят. Живея на 15 минути от тренировъчния център и на 10 минути от стадиона. Градът е голям, но не обичам да посещавам забележителности много. За първи път се заблъсках с минус 18 градуса. Преди да дойда тук съм бил на място на което е било 13 градуса. Представете си, че съм от Салвадор. Съвсем различно е. Вратата на летището се отвори, духаше вятър, исках да се върна на момента обратно, но вече бях подписал и трябваше да остана”, каза още Жеферсон.