150 екипажа мериха сили на „Кърджали Оффроуд фест“

0
offroud
-
-

В петото юбилейно издание на КЪРДЖАЛИ ОФФРОУД ФЕСТ, на старта застанаха 150 състезателни машини в шест различните категории. Състезатели  от България (84 екипажа), Гърция (40 екипажа), Турция (24 екипажа), Дубай ( 2 екипажа)  мериха сили в първата офроуд надпревара за годината.

Домакини са Община Кърджали и местните клубове, а организацията е поверена на местните клубове, под ръководството на доайена на офроуд спортовете у нас Тодор Христов, директор на състезанието е Атанас Арабаджиев.  Вторият най-труден и тежък състезателен ден от офроуд-надпреварата е с намалени трасета поради придошли реки в района на трасетата.

Безапелационна победа и в двата дни в категория Рали за Николй Гочев с навигатор Пламен Богданов от Creazy Fox. Следвани от екипаж Цветан Цветанов/Десо Цветанов от Тетевен, със същата машина CAN-AM Maverick 100.

Мръсна газ, активно разпъване на лебедките, много кал, бутане, ремонти и подкрепа от публиката – това е втория ден на Кърджали офроуд фест 2018 за състезателите в категория Експерт. В класа на модифицираите автомобили най-добро представяне за Калин Митров/Владислав Великов от клуб Своге 4х4, следвани от турския екипаж Толга Йолмаз/Еждер Еристи. Балканският шампион за 2017 Рулис Цекмезоглу от клуб Ханти 4х4 е втори в класа на прототипите, с разлика един час от водачите в групата Кристин Заимов/К. Гергьовски от Смилян с GAS 69.

Оспорвана борба при АТВ-та и първо място за Симеон Стоянов. Двама  се борят за второто място – Рени Христова и Ивелин Червенков с еднакви времена и само 3 мин и 40 сек.

Тринадесет моториста застават на старта – тринадесет финишират, като трима са българи, а останалите гърци, но българи завоюваха първите две места. В клас хоби първи е Владимир Гочев с CAS CAS EC 300, а при експертите Димитър Христов от клуб Ендуро Свиленград.

В неделя от 9:00 часа остава да наблюдаваме затворения маршрут в центъра на Кърджали, около водното огледало. Екстремни трасета са с дължина 2000 м и 2 обиколки за всички състезатели.

loading...