Бразилия с класика в последната си контрола (ВИДЕО)

0

Бразилия разби с 3:0 Австрия в генералната си репетиция преди старта на Мондиал 2018. Головете за „селесао“ на Ернст Хапел бяха дело на Габриел Жезус (36), Неймар (63) и Фелипе Коутиньо (69).

Халфът на Барселона нацели гредата четвърт час преди края на срещата. Голямата звезда на „златистите“ Неймар започва като титуляр в мач на националния отбор за първи път от месец ноември.

Домакините започнаха по-активно срещата, но първата опасност създадоха бразилците. Вилиан проби отдясно и намери Каземиро, който с удар от 25 метра прати топката на сантиметри от целта. В 25-ата минута Линднер успя да отклони удар по земя на Коутиньо. Десет минути по-късно Неймар нахлу в наказателното поле и падна, дузпа не бе отсъдена. Топката обаче стигна до Паулиньо, чийто удар бе отразен от вратаря на домакините. Кълбото се озова в Марсело. Защитникът стреля, получи се рикошет, след който Габриел Жезус с техничен удар откри резултата.

В 63-ата минута „селесао“ удвои резултата. Вилиан технично намери Неймар. Звездата на ПСЖ финтира бранител и пусна топката технично между краката на вратаря на Австрия за 0:2. Шест минути по-късно Коутиньо напредна по лявото крило и с хубав удар вкара за 0:3.Четвърт час преди края играчът на Барселона удари и греда. Така бразилците завършиха подготовката си за Мондиал 2018 с класическа победа.