Дани Рикардо спечели Гран при на Монако

0
DANI RIKARDO
-
-

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо спечели с лекота вчерашната квалификация и днес стартира от първа позиция. Единствено грубата грешка на другия пилот на Ред Бул Макс Верстапен, която го спря от участие в съботната квалификация, лиши австрийския отбор от бетониране на първа стартова редица. Така от второ място получи шанс да направи атака Себастиан Фетел от Ферари след много силно представяне вчера. Трети е съотборникът му в Скудерия Кими Райконен, а четвърти е световният шампион и лидер в шампионата Люис Хамилтън от Мерцедес.

На старта Даниел Рикардо поведе уверено колоната и не позволи на Фетел да го изненада още преди спирането за първи завой. Германецът стартира много добре и пробва атака, но много тясното трасе не позволява подобни маневри. Хамилтън се забави леко с реакцията, но все пак не пусна Райконен да го изпревари и запази третата си позиция.

Така до финала нямаше кой да спре устремения още от началото на уикенда в Монако Даниел Рикардо от Ред Бул и австралиецът напълно заслужи първия триумф в кариерата си по улиците на Княжеството. Втори финишира Себастиан Фетел от Ферари, като по този начин намали изоставането си от лидера в класирането при пилотите Люис Хамилтън. Британският пилот на Мерцедес пък се качи на третото стъпало от почетната стълбичка.