Ямбол с послание към Дечо Коешинов

0

Ямбол спечели най-специалната от всичките си четири победи до момента в НБЛ Виваком. Тя дойде след 94:81 над пловдивския Академик Бултекс в зала „Диана“ и бе посветена на Дечо Коешинов. Местните фенове и играчи отправиха послание към бившия баскетболист на клуба, който се бори с тежко заболяване в клиника в Истанбул.

„Дечо, ние сме с теб и те подкрепяме“, този плакат издигнаха хората в „Диана“ в знак на съпричастност. Най-голяма заслуга за успеха над пловдивчани има Николай Върбанов, който реализира 23 точки. Само с точка по-малко от него отбеляза юношата на ямболии Евгени Иванов. Крилото съсипа гостите с безмилостен мерник – 4/5 за 2 точки и 2/2 от тройката. Стоян Петков бе солиден – дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби.

За Академик добри думи заслужава Джордън Семпъл, стигнал също до дабъл-дабъл от 20 точки и 15 овладени под коша топки. Другите двама американци – Оскар Белфийлд и Шакир Смит пък решиха този път да вкарат по равно – всеки по 19 точки, но и това не спаси тима от загуба край река Тунджа.

В следващия кръг Ямбол се отправя към Ботевград за среща с Балкан, а Академик приема поднеслия бомбата на деня (Спартак надви Лукойл Академик в зала „Балканстрой“ със 108:104 след продължение) Спартак Плевен в Пловдив.

Източник: bball.bg

Снимка: lap.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК