Юноша на Нефтохимик със супер изяви в Германия, избра родния отбор на Марко Ройс пред Шалке

0
-
-

Малко известно име в родния футбол се превръща в малка сензация с изявите си в Германия, разкри редовен читател на KotaSport.com за рубриката „KotaSport Репортер“. Играчът се казва Хюсеин Садула. 22-годишният футболист е юноша на Нефтохимик. В България той е носил още екипа на Карнобат.

През последния сезон Садула се състезава в германската Вестфален лига. Там той носи екипа на SV Horst Emscher 08 (Гелзенкирхен). Макар че се е подвизавал в долните дивизии на германския футбол, страхотните изяви на Садула не са останали незабелязани. Още след края на сезона беше ясно, че той със сигурност ще премине в тим от по-високите нива. Към него има засилен интерес имаше от страна на няколко отбора. Сред тях се отличаваше името на Шалке О4, които първоначално го искаха за дублиращия си отбор.

В крайна сметка обаче, от този сезон Садула вече е футболист на Рот Вайс Ален. Те са били по-настоятелен от Шалке 2 за подписа на българина и в крайна сметка той избрал да премине именно там. Садула вече изкара лагер с новите си съотборници в планинския курорт Вилинген. Той игра във всичките контроли като вътрешен халф. В последната контрола пък реализира фамозен гол от над 25 метра, прехвърляйки вратаря.

До 2010 година Рот Вайс Ален е редовен участник във втората лига на Германия. След серия от трусове, обаче тимът се срива в аматьорските дивизии. Сега целта е изграждане на боеспособен отбор, който постепенно да върне позициите си в немския футбол. Именно от този тим за големия футбол са тръгнали Марко Ройс, Кевин Гроскройц и вратарят Паскал Борел, играл в Черноморец.

Припомняме на читателите на KotaSport.com, че всеки един от Вас може да стане своеобразен репортер в нашата медия. В рубриката ни „KotaSport Репортер“ поместваме Ваши материали – новини, сигнали, коментари, анализи, снимки… Всичко, което Ви се струва интересно и любопитно от света на спорта, може да ни изпращате на редакционната поща на сайта NEWS@KOTASPORT.COM. Ние от своя страна ще публикуваме Вашия материал в сайта. Няма да бъдат допускани (или ще бъдат цензурирани) материали, съдържащи нецензурни изрази, обиди на етническа или религиозна основа.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК