Юнайтед с нова издънка, загуби Лукаку (ВИДЕО)

0

Манчестър Юнайтед направи трето поредно равенство, след като завърши 0:0 в домакинството си на Саутхамптън. Освен загубените точки „червените дяволи“ загубиха и голмайстора си Ромелу Лукаку.

Белгиецът се контузи още в началото на срещата, след като удари главата си в тази на Уесли Хут. Той беше изнесен на носилка. Според първоначалните информации състоянието му не е сериозно, но той почти сигурно ще пропусне следващия мач на отбора си. Това се оказва проблем за Жозе Моуриньо, който преди срещата обяви, че няма как да му даде почивка, тъй като няма негов заместник. Златан Ибрахимович не е показал оптимална форма след завръщането си, а днес беше извън групата.

„Червените дяволи“ играха без идея и създадоха много малко голови ситуации. Саутхамптън можеше да си тръгне с повече от точка, ако Де Хеа не се бе намесил блестящо на два пъти. Поредицата от разочарования накара феновете на Юнайтед да изпратят играчите с освирквания.

След днешните резултати Юнайтед отстъпи второто място на Челси, а четвъртият Ливърпул изостава от тима на Моуриньо с три точки.

„Червените дяволи“ можеха да поведат още в четвъртата минута. Тогава Погба намери Мата отдясно, а испанецът центрира прекрасно за Лукаку, но неговият удар с глава бе неточен. Саутхамптън отговори с великолепна атака. Буфал бе изведен зад защитата, а той върна към Уорд-Праус. Изстрелът на халфа бе блестящо спасен от Де Хеа.

Гостите не бяха дошли на „Олд Трафорд“, за да играят глуха защита и при всяка възможност опитваха да застрашават Де Хеа. Те получиха възможност след ъглов удар, когато Хут засече центрирането на на Уорд-Праус. Холандецът бе оставен непокрит, но стреля неточно. Юнайтед отговори с отличен пробив на Рашфорд, който обаче за замота в наказателното поле, топката стигна до Мата, чийто удар бе избит от Макарти.

В 33-ата минута играчите на домакините имаха претенции за дузпа, след като топката се удари в ръката на Йошида в наказателното поле. Съдията реши, че съприкосновението не е умишлено, но едва ли Моуриньо ще го види по същия начин. Малко преди почивката Лингард пропусна най-добрия шанс за първата част. След центриране на Мхитарян той се озова непрокрит, но отклони топката с глава покрай вратата.

След почивката играта на Юнайтед бе пасивна, а идеи съвсем липсваха. Саутхамптън пропусна златен шанс да поведе, като основна причина за това бе поредната блестящата изява на Де Хеа. Испанецът успя да избие топката след удар на Шейн Лонг.

Положения и пред двете врати липсваха. Гостите играха предпазливо, а отборът на Моуриньо не бе достатъчно агресивен и при липсата на изявен централен нападател имаше сериозни проблеми. В 81-ата минута „червените дяволи“ успяха да пратят топката в мрежата зад Макарти, но попадението бе отменено поради засада. След удар на Матич топката вървеше към вратата, а Погба я вкара от голлинията. Французинът обаче беше зад защитата и голът правилно бе отменен.

Източник: sportal.bg

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]