Ювентус оцеля в невероятна драма (ВИДЕО)

0

Ювентус победи като домакин Рома в дербито от 18-ия кръг на италианската Серия „А“. Двубоят бе изключително оспорван и изпъстрен с много драматични моменти. „Старата госпожа“ поведе през първото полувреме. През второто гостите на няколко пъти бяха много близо до изравняване, но направиха няколко фрапантни пропуска, а удариха и греда.

Ювевентус поведе в 19-та минута. Джорджо Киелини засече с глава центриране от корнер, но Алисън изби. При добавката на Мехди Бенатия вратарят отново изби, като топката удари напречната гредата. При втория опит на Бенатия, обаче резултатът бе открит – 1:0. В 27-та минута Ел Шаарави получи в наказателното поле, но отблизо прати топката право във вратаря.

В началото на втората част Гонсало Игуаин от непосредствена близост той прати топката над вратата. В 80-та минута „вълците“ по чудо не изравниха. След центриранe в наказателното поле, Флоренци чукна топката технично над вратаря, но тя срещна горната греда. В даденото 5-минутно продължение Миралем Пянич можеше да вкара на бившия си отбор, но силният му удар от границата на наказателното поле разтресе гредата. Малко след това Патрик Шик остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

С трите точки Юве събра актив от 44 и се приближи на само една от лидера Наполи. Рома пък остана на четвърто място с 38 точки.

Снимка: twitter.com/juventusfc

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]