Щурмовак на Созопол с отлепена костица, аут е до края на годината

0

Станимир Баев няма да играе за Созопол до края на годината, констатира неохотно старши треньорът Румен Димов. Преглед на ядрено-магнитен резонанс е показал, че щурмовакът има отлепена костица на дясното коляно. Травмата е ескалирала по време на мача от 12-ия кръг на Втора лига срещу Локомотив София в началото на ноември.

Идните три седмици кракът на футболиста ще бъде обездвижен в специален ботуш. Следва възстановяване, като прогнозите са набитият здравеняк да се присъедини към отбора от началото на зимната подготовка на 11 януари догодина. Тогава се очаква в тренировките наравно с останалите да се включат Диян Хаджиев и Милен Димов, чието лечение продължава. Извън строя е и младокът Иван Стоянов, който има по-сериозен здравословен проблем и се чака тежката дума на лекарите.

За наставника на „небесносините” обaче има и добри кадрови новини. За мача от 14-ия кръг на бившата „Б” група срещу Ботев Враца Румен Димов ще приветства завръщането на двама основни играчи в ариегарда. Капитанът Иван Янчев е излекуван и заема позицията си на щатен бек, а в сърцето на отбраната отново ще затупти Ангел Делчев, чието наказание от 3 мача изтече.

Мачът на „Арена Созопол” е на 26 ноември, събота.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК