Ще фалира ли Нефтохимик?

2
-
-

Финансовото състояние на ПФСК Нефтохимик е силно обезпокоително. Проблемите са много сериозни и не е ясно как ще бъдат решени. През миналия сезон бяха изразходвани 2,8 милиона лева, но останаха дългове към НАП и към бивши футболисти. Задълженията към държавните институции се обслужват регулярно, макар и с големи трудности. Според разчетите на клуба са необходими около 55 хиляди лева на месец, за да може да работи в нормален режим. Тази сума обаче все още не е осигурена като постъпления. Единствените сигурни пари, които влизат па банковите сметка са тези от рекламния договор с Мастерхауз. В клуба влизат и пари по други договори, които обаче не са постоянни и не са сигурни. На този етап единственото спасение, което се вижда е по линия на очаквания договор със Съдърланд. Става въпрос за 150 хиляди долара на година. Положението обаче остава крайно несигурно. Сигналите, които идват от община Бургас са неясни и без никаква визия за бъдещето. Клубът е 73 процента собственост именно на община Бургас. До сега клубът е имал няколко критични моменти в историята си.
В началото на 2000 година тогавашният бос Христо Порточанов е готов да продаде целия отбор. Тогава тимът е без финансиране, след като Иван Костов реже кранчето през април 1997 година. Така три години клубът няма спонсор и парите свършват. Нефтохимик е спасен от Митко Събев, който през март същата година влиза в дружеството с 34 процента от акциите чрез Петрол АД.
През 2009 година по съвет на Красимир Балъков и увлечен от новия проект ПСФК Черноморец Събев решава да закрие ПФК Нафтекс, както е преименуван отборът. Тогава на помощ идват бизнесмените Георги Танев и Мартин Дяков, които поемат издръжката, но Нефхтохимик поема вече от трета дивизия. След две години издръжката е поета от Николай Филипов, но той хвърля кърпата през 2013 година и спира парите. Тогава Нефтохимик изпада до пета дивизия, като с организацията и ръководството се ангажират феновете.Четири години по-късно „зеленият“ клуб е отново на кръстопът. Ще се спаси ли Нефтохимик сега?

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
GreenBs
GreenBs
6 години по-рано

Кур за дебелия собственик на тоя лъжлив сайт

Пипо
Пипо
6 години по-рано

А що не кажете как се спасява, и как се издържа.