Шотландски гранд се завърна в Европа с рекорд

0

Шотландският гранд Рейнджър отбеляза завръщането си в европейските клубни турнири с минимална победа над люксембургския Прогрес Нидеркорн, която обаче дойде пред рекордните за мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа 48 861 души на стадион „Айброкс“.

До този момент английският Уест Хям държеше рекорда с 34 966 души, който бе поставен на Олимпийския стадион в Лондон преди две години

Единствения гол за Рейнджърс вкара „неостаряващият“ Кени Милър, който бе точен в 37-мата минута след бързо изплълнение на пряк свободен удар и двойно подаване с бившия хърватски национал Нико Кранчар.

Европейският шампион за 1991 година Цървена звезда победи с 3:0 като домакин малтийския Флориана и вече спокойно очаква следващия квалификационен кръг, в който ще се изправи срещу победителя от двойката между Дунав Русе и Иртиш Павлодар (Казахстан).

Отборът на Макаби Тел Авив пък постигна знаменит обрат като домакин срещу унгарския Вашаш, след като се наложи с 4:3. До 88-мата минута израелския тим губше в резултата с 1:3, но с попадения на бившия играч на Челси и Ливъпул Йоси Бенаюн, Идан Веред и Ерик Сабо Макаби не само запази шансове за следващия кръг, но и е лек фаворит преди реванша.

Съперникът от тази двойка по всяка вероятност ще срещне във втория кръг Ботев Пловдив.

Грандът на унгарския футол Ференцварош премина през доста по-малко драми от Вашаш и очаквано спечели с 2:0 над латвийския Йелгава.

Най-убедителната победа за вечерта постигна норвежкият Хаугезунд, който се наложи със 7:0 над северноирландския Колърейн, докато с казахстанския Кайрат Алмати победи с с 6:0 литовския Атлантас. Два от головете за казахстанския тим реализира бившият играч на Арсенал Андрей Аршавин.

Една от най-големите изненади успя да сътвори фарьорския Клаксвик, който удържа 0:0 като домакин срещу шведския АИК Стокхолм./БТА

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК