Шеф на „Мултигруп“ финансира проекта на Арда – Кърджали

0

Бъэлгарският бизнесмен Николай Вълканов е тайнственият финансово благодател, който ще финансира футболния проект в Кърджали. Той е бивш директор и дясна ръка на Илия Павлов в империята „Мултигруп“. След убийството на боса Вълканов взе и започна да управлява десетки фирми и обекти в минния бранш. Чрез своята компания „Минстрой холдинг“ той притежава активи за над 500 милиона лева и един от крупните играчи в родния бизнес. Голяма част от мините, рудниците и добивните му площадки се намират именно в района на Родопите. Вълканов е дал съгласието си да финансира футболния проект. Той е бил готов да се изгради маркетингов модел на управление ,като идеята след пет години клубът да функционира като едно търговско дружество и да се самоиздържа. За целта ще бъдат инвестирани над 20 милиона лева.

В управлението на Арда да влязат Емил Кременлиев и Елин Топузаков. Героят от САЩ ’94, ще бъде спортен директор на тима, а легендата на Левски пък ще е новият старши треньор на клуба от Югоизточна Трета лига.
В основата на цялата организация е лично кметът на града Хасан Азис, който е водил преговорите с новия финансовия благодетел в Кърджали, като всичко изглежда договорено между страните, които ще работят по грандиозния проект.
През миналия сезон Арда завърши на 16-то място с актив от 36 точки. Очаква се през новия отборът да гони категорично първо място в Трета лига, а след това и промоция в елита на българския футбол.