Шеф на Левски: Треньорът струва много, но инвестицията е оправдана

0

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов обяви, че парите, вложени в привличането на Делио Роси, са много, но инвестицията е оправдана.

„Левски е финансово стабилен към днешна дата. Това мога да кажа като за начало“, започна Красимир Иванов пред „Диема Спорт“.

„Преговорите се водеха от г-н Русев. След като говорихме с Делио Роси, вътрешната преценка бе, че той е подходящият човек спрямо нуждите и целите. Безспорно и двете имена, заедно с Аврам Грант, са много големи. Трябваше да доловим баланса между двете кандидатури. Определено искахме да намерим човек, който да има желание да работи, защото трябва да направим много нови неща и на терена, и извън него. Силно впечатляваща бе неговата визия за случващото се в ежедневието. Бяхме впечатлени от желанието му, отношението му към детайла, желанието му да посети стадиона и да се запознае с хората, ни направи впечатление. Може би и затова го избрахме. С Аврам Грант говорихме също по много детайли, но не и с такава дълбочина. Сигурно ще има културно предизвикателство към Делио Роси, но тук идва моята роля и тази на клуба, за да бъдем активни участници в този процес и да му помогнем“, продължи Краси Иванов.

Колко точно струва Делио Роси?

„Дали нещо е скъпо, или не – зависи от ползите, които носи. Смятам, че този разход „Делио Роси“ е оправдан. С него ние качествено надграждаме процесите, които се случват в Левски. Това не е разход, а инвестиция. Даваме пари за бъдещето на клуба, а не просто харчим, дори и да са повече. Дали това ще се види още в края на сезона не знам. Не гоним обаче краткосрочни цели, а дългосрочно развитие на отбора и клуба. Надявам се и късметът да е на наша страна. Роси обаче не е натоварен с такива очаквания. Нашата цел обаче си остава титлата и Купата на България. Не сме се отказали от нея. Ще се стремим към тях и този сезон. За по-големи цели не сме говорили. Голямо предизвикателство е да гоним титла, но ние няма как да си поставяме по-малки“, продължи Краси Иванов.

„Правили сме планове и сме обсъждали как да се привлече необходимото финансиране. Тези разходи са предвидени в бюджета. Поставили сме си цели и сме направили оценка какво може да направи клуба в тази насока. Бавно нараства интересът към карти и артикули. Очаквам повече, но трябва сам да успокоявам собствените си очаквания“, коментира още изпълнителният шеф.

Финансистът говори и по своята основна роля – задълженията на „сините“.

„Задълженията на Левски се управляват. Не търсим драматично намаляване на дълговете, без да печелим. Няма опасност да фалираме. Козирката не е в краткосрочните ни планове. Едва ли ще е до края на годината. Трябва да се прецени откъде ще са парите и как ще ги погасяваме. Нещо под козирка винаги се съхранява по-добре“, каза още Краси Иванов.

Той коментира и темата със съдийството на мача с Верея. „Стоя зад думите си, че допускането на няколко очевидни грешки ни кара да мислим в друга посока. Странно ми е, когато кумът на един от директорите на наш съперник се допуска да ни свири и прави такива грешки. Пуснали сме жалба до БФС. Не мисля, че можем да говорим за конспирация. Не искам да мисля в тази насока от един мач“, завърши Красимир Иванов.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК