Шампион по кикбокс е сред загиналите при кървавия атентат в Русия

0
-
-

25-годишният шампион на Русия по армейски ръкопашен бой и шампион на Санкт Петербург по кикбокс Денис Петров е сред загиналите при атентата в метрото.

Той е пътувал за тренировка, когато 22-годишният Акбаржон Джалилов се взриви в подземната железница на Санкт Петербург. По официални данни при терористичната атака в понеделник загинаха 14 души, а 51 са пострадалите. 12 от тях са в тежко състояние.

През последната година Денис Петров е работел като треньор по ръкопашен бой, съобщиха „Московский комсомолец“ и Лайф.Ру.

„Денис е пътувал за тренировка с метрото, но така и не пристигна. Той бе много добър човек, децата много го обичаха и с удоволствие идваха на тренировки. Такива спортисти като него са много малко, пред него имаше голямо бъдеще“, през сълзи сподели колежката на шампиона Альона.

От Следствения комитет на Русия съобщиха, че са разпознати 13 от 14-те жертви на кървавата атака. Снощи на официалната страница на комитета бе публикуван списък с имената на 10 от загиналите. Седем от тях са на възраст между 17 и 27 години.

Тази сутрин в метрополитена в Санкт Петербург отново е получен анонимен сигнал за бомба и три станции – „Сенная площадь“, „Садовая“ и „Спасская“, бяха затворени. След проверка, при която не бе открито взривно устройство, нормалният режим на работа бе възстановен, предаде ТАСС.

Източник: dir.bg

Снимка: en.crimerussia.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК