Шампионът на Чехия в Борисов заради натирен от Левски

0
-
-

Шампионът на Чехия „Славия“ (Прага) ще изпрати хора в Борисов, за да наблюдават натирения от „Левски“ халф на националния отбор Георги Костадинов. Той е твърд титуляр на Петър Хубчев.

Костадинов ще бъде следен и от германски тим, който е.във Втора бундеслига. Костадинов падна жертва на подмладяването при „сините“ и бе изгонен заедно с всички, на които им изтичаха договорите. Той не поиска да преподпише, след като първо се бе разбрал за нов договор, но в деня, в който е трябвало да го парафира, били сменени всички параметри.

Със сигурност ще има и други емисари на мача, защото на доста от играчите от нашия отбор им изтичат договорите.

„Преотстъпването ми приключи. След мача с Беларус ще има повече яснота“, каза Симеон Славчев, който има договор със „Спортинг“.

„Ние сме напълно наясно с възможностите си. Никой не пристигна със самолет от Кардиф от финала на Шампионската лига. Нито от Манчестър или Барселона. Но като сме дисциплинирани, може да побеждаваме. Трибагреникът на фланелката е достатъчна мотивация“, допълни Славчев.

Васил Божиков също може да смени отбора в Турция, където играе за „Касъмпаша“, но от октомври не е участвал в мачове. Той бе категоричен, че много иска победа в Борисов, защото било чест да се играе за националния отбор.

Селекционерът на България Петър Хубчев е много доволен от отношението на играчите в тренировките до момента. Според него няма нито един, който да е мислел за почивка по време на лагера.

„Не съм аз човекът, който да коментира програмата на квалификациите. Сигурен съм, че ще има недоволни. Следващата дата е 13 юни и аз исках да играем тогава, за да се подготвим по-добре. Но ако ме чуе някой клубен треньор, сигурно ще ме напсува. Защото някои от тях вече започнаха подготовка“, заяви Хубчев.

Притеснението му е, че част от отбора не е играл от 20 дни, докато в последния момент към лагера се присъедини Божидар Краев, който в неделя рита за „Левски“.

Лекарят на националния отбор Бисер Бочев пък стана първият българин, който е избран в медицинската комисия на УЕФА, съобщиха от БФС. Бочев и колегата му Роберт Халваджиян получиха и лични благодарности от Спас Делев за точната диагноза през декември, когато прогнозите бяха за тежка контузия на нападателя на „Погон“.

На базата на националите вече има и поставено светлинно табло до терена, който е с трибуни и козирка. Идеята е там да се играят официлни двубои на юношите.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК