Шампионът на Данониада става ясен на 2 юни, 2 бургаски отбора с шанс за титлата

0

Финалите на ХХ юбилейно издание на детския футболен турнир “Данониада” ще се изиграят на 2 юни в София от 09.00 до 14.00 часа на стадион “Академика – IV километър”. Победителят през 2017 г. ще представи България на световното футболно първенство за деца – „Международна купа Данон” в САЩ през есента и ще получи наградата си лично от Димитър Бербатов.

Тази година за последните, решаващи мачове се класираха отборите на децата от ФК „Ботев” (ПД), ФК „Юнайтед (ПД), ФК „Дунав” (Русе), ФК „Литекс” (Ловеч), ФК “Левски Раковски” (СФ), ФК „Национал” (СФ), ФК “Черноморец” (БС) и отборът на Бургас спорт.

Първите два отбора в класирането на “Данониада” 2017 ще получат като допълнителна награда билети за мача All Stars на 14 юни, който се организира от Фондация „Димитър Бербатов” и фондация „Луиш Фиго“.

Стадион „Академика – IV километър” ще бъде отворен за публика за всички мачове от финалния кръг на турнира. Последният и най-важен двубой ще започне в 13:15 ч. Церемонията по награждаването с участието на Димитър Бербатов и официални лица от “Данон-Сердика”  ще започне в 14.00 часа.

В тазгодишното издание на “Данониада” 2017 бяха организирани серия от образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон България” и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Пълен фото и видеоархив от зоналната фаза на „Данониада” 2017 е на разположение в интернет сайта на турнира www.danoniada.bg, както и във Фейсбук на: www.facebook.com/danoniada

През 2017 г. патрон на Международна купа „Данон” отново е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Първият турнир „Данониада” е проведен в България в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна. Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на Данон Сердика АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 г., по модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа „Данон” с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност и през 2017 г. на финалите в Ню Йорк ще се състезават националните отбори на 32 държави. Международната купа “Данон” е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12-годишна възраст.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК