Чутовна драма! След 120 минути съдията, късметът и Десподов елиминираха Лудогорец (ВИДЕО)

0

ЦСКА-София победи с 2:1 Лудогорец след продължения и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. Точни за столичани в мача бяха Бодуров и Десподов, а за „орлите“ се разписа Моци от дузпа. Особено красиво беше попадението на централния защитник на ЦСКА-София, който се разписа от повече от 30 метра. Десподов пък затвърди страхотната форма, в която се намира и отново се разписа в решаващ момент на своя тим. Срещата ще се запомни и със скандални съдийски отсъждания, сред които спестен чист червен картон на бранител на домакините и спорна дузпа за гостите.

„Червените“ откриха резултата още в 9-ата минута, когато Николай Бодуров се пребори последователно с Марселиньо и Анисе, напредна с топка в крака и след шут от над 30 метра вкара на намесилия се неубедително Хорхе Броун.

След попадението разградчани натиснаха съперника, но следващото чисто голово положение отново бе в полза на „червените“. В 23-ата минута Лое стреля с глава след центриране от фаул, но Броун този път реагира добре и изби в корнер. Три минути по-късно Каранга изведе добре Десподов отдясно, но нападателят стреля слабо и изпрати топката в тъч.

В 34-ата минута Лудогорец изравни след груба грешка в отбраната на домакините. Тогава „червените“ не успяха да изнесат топката, която Марселиньо открадна, озова се сам срещу вратаря в наказателното поле и Дюлгеров се хвърли отзад за да го събори. За нарушението бранителят получи жълт картон, а Козмин Моци вкара от дузпа.

Минута по-късно ЦСКА-София можеше отново да излезе напред в резултата, когато Вандерсон демонстративно отказа да се върне и да помогне на Натанаел, което спомогна на домакините да осъществят изключително опасна атака, но тя завърши с пас на Каранга към Дюлгеров, който бе в засада. В 44-ата минута бомбен шут на Горалски от 25 метра бе спасен от Черниаускас.

В 48-ата минута Кабаков спести нарисуван червен картон на Александър Барт, който тушира с две ръце откъсналия се фронтално сам срещу вратаря Мисиджан. Десет минути по-късно Марселиньо изведе Лукоки, който прехвърли излезлия да го пресрещне Черниаускас, но за късмет на домакините топката тупна на тревата, след което поради лошия терен отскочи повече, отби се в напречната греда и се върна на терена.
В 71-ата минута Мисиджан изведе Марселиньо сам срещу вратаря, но Черниаускас спаси шута на бразилеца. Секунди по-късно Лукоки вкара с глава след центриране на Мисиджан, но реферите отмениха попадението поради изключително спорна засада.

До края на редовното време не се случи нищо интересно и двата отбора трябваше да играят продължения. Така се стигна до 96-ата минута, в която Каранга изведе Десподов, който бе изпуснат от Натанаел, и нападателят на ЦСКА-София реализира сам срещу вратаря за 2:1.

Малко по-късно Натанаел получи червен картон и остави гостите с човек по-малко на терена. До края на срещата гостите не успяха да стигнат до изравнителен гол и мачът приключи с успех за домакините.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]