Чужденците в Лудогорец намаляват, Пластун стана българин

0

Защитникът на Лудогорец Игор Пластун вече има български паспорт. Това означава, че той няма да заема

[sociallocker id=5830]

място за чужденец извън ЕС и се прев­ръща в шестия иг­рач на шампионите, който се сдобива с наше гражданство. Преди него такова получиха Марселиньо, Жуниор Кишада, Натанаел, Джонатан Кафу и Вандерсон. Така извън ЕС остават четири­ма футболисти -Паломино, Ренан, Жоао Пауло и Сисиньо, което озна­чава, че един от тях ще е винаги извън групата. Пластун дойде от Карпати Лвов през минало­то лято и дебютира при успеха с 2:0 над Младост Подгорица.

В същото време от Лудогорец обя­виха, че в 17 часа в неделя ще напра­вят първа копка на новия сектор „В“ на „Лудогорец Арена“. Събитието ще бъде уважено от кмета на Разг­рад д-р Валентин Василев, президен­та на клуба Алек­сандър Александ­ров, изпълнителния директор Ангел Петричев и предсе­дателя на борда на директорите Теме­нуга Газдова. По време на церемони­ята отец Георги от храм „Св. Николай Чудотворец“ ще от­служи молебен.

Новата база на Лудогорец пък ще бъде открита през следващия месец. Това ще стане със силен турнир меж­ду 2 и 6 април за де­ца родени през 2002 г. В него ще участ­ват общо 6 отбора -три от България и три от чужбина. То­ва са Левски, Ботев (Пд), Краснодар, Партизан и Стяуа и домакинът Лудого­рец.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]